Εκδόσεις

Καθημερινά

Συγγραφέας: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ευάγγελος Παχυγιαννάκης

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού φιλοξενούνται κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ», κείμενα στα οποία ο Λόγος του Ευαγγελίου του Θεού αποτυπώνεται μέσα από «ωραίες διηγήσεις και ιστορίες ανθρώπων που ντύνονται την ομορφιά και το κάλλος της ανθρώπινης σοφίας». Είναι κείμενα που «δεν ασχολούνται με θέματα που ενδιαφέρουν τους λίγους, περιπλεγμένα μέσα σε επιστημονικούς δαιδάλους ούτε σε πολιτικά δρώμενα και αντιπαραθέσεις κομμάτων και παρακομμάτων ούτε στην πολυπραγμοσύνη θεολογικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων. Είναι απλά και κατανοητά γι’ αυτό και περιέχονται σε αυτό τον τόμο με τον τίτλο «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ», γιατί τα κείμενα αυτά μπορούν να διαβάζονται οποιαδήποτε ημέρα», σημειώνει στον Πρόλογο του βιβλίου ο π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης.

«Εκείνο που ενδιαφέρει τον συντάκτη των κειμένων αυτών είναι να αντλήσει τον καρπό από τη σιταποθήκη των Αγίων Γραφών, της ιεράς Παραδόσεως, των Αγίων Πατέρων και της αφκιασίδωτης σοφίας του λαού του Θεού και να τον προσφέρει «εὐκαίρως ἀκαίρως» (Β΄ Τιμ. 4.2) για ψυχική και πνευματική τροφή και για οικοδομή και ανακαινισμό των αναγνωστών «τοῦ ἔσω ἀνθρώπου» (πρβλ. Β΄ Κοριν. 4.16), ἐπί τῷ τέλει «ἵνα μορφωθῇ ὁ Χριστός ἐν αὐτοῖς» (Γαλ. 4.19)».

Γι’ αυτό και «είναι κείμενα που αγαπήθηκαν από τους αναγνώστες, οι οποίοι μας προέτρεψαν στην έκδοση της ανά χείρας συλλογικής τους μορφής, ώστε να αποτελέσουν ένα μόνιμο βοήθημα σε καιρούς που επιχειρείται η χειραγώγηση των ανθρώπων από τις αντίξοες δυνάμεις ευτελών αναγνωσμάτων της σύγχρονης κουλτούρας, τα οποία εν πολλοίς οδηγούν τους αναγνώστες τους σε ατραπούς πολυδαίδαλους και τους απομακρύνουν από τη μόνη και ασφαλή οδό της εν Χριστώ σωτηρίας».

Back to top button