Ενημέρωση

40/θήμερο Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος από Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου με την συμμετοχή Αρχιερέων της Μεγαλονήσου και του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, στο τέλος της οποίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου από Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Εκ μέρους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο, την προσφορά και την «Ουρανόδωρη», όπως την ονόμασε, διακονία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτου. Ο Επίσκοπος μας, ο οποίς έφερε και το πένθος της Συνόδου, εξέφρασε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς Σεπτή Ιεραρχία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης «για την τιμή, τον σεβασμό και την αγάπη», όπως σημείωσε, με τα οποία περιβάλλει τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Ειρηναίο. Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχου, που ευρίσκεται στον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.

Στον Εσπερινό του Σαββάτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο οποίος με λόγους θερμούς αναφέρθηκε στον μακαριστό Ιεράρχη, και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του Γέροντος. Συγκινητική η προσέλευση του λαού του Θεού, που τόσο στον Εσπερινό του Σαββάτου, κυρίως όμως στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό Κισάμου και τους αύλιους χώρους του, προσευχόμενος για τον μακαριστό Μητροπολίτη γέροντα Ειρηναίο.

 

Στον σύνδεσμο Downloads -> Videos μπορείτε να παρακαλουθήσετε βίντεο από το Μνημόσυνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button