Ενημέρωση

4η Ἡμερίδα Ἐπαγγελματιῶν Ξεναγῶν Κρήτης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας Κρήτης επί του Εκκλησιαστικού Τουρισμού συνδιοργανώνει με το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Ημερίδα για τους Ξεναγούς της Ανατολικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ.
Η Ημερίδα αποσκοπεί στην ουσιαστικότερη επικοινωνία, στην βαθύτερη γνωριμία και στην καλύτερη συνεργασία των Επαγγελματιών Ξεναγών με την Εκκλησία. Ανάλογες Ημερίδες είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2006, τον Μάρτιο του 2009 και τον Μάρτιο του 2010.
Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στην (γενικότερη) προσπάθεια της Εκκλησίας Κρήτης, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής επί του Εκκλησιαστικού Τουρισμού, να διαφυλάξει τα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης και να έλθει αρωγός σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.
Στην Ημερίδα θα μιλήσει η κ. Μαρία Παπουτσάκη, Δημοσιογράφος, με θέμα: «Ελλάδα, η γη του μέτρου και της αρμονίας».
Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα στην οποία θα μετέχουν ο κ. Μιχαήλ Ανδριανάκης, Προϊστάμενος 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η κ. Βασιλική Συθιακάκη, Προϊσταμένη 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο κ. Ευάγγελος Παπανικολάου, Πρόεδρος Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.
Στην Ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Μητροπολίτες της Εκκλησίας Κρήτης ως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, τηλ. 2841032320, τηλεομ. 2841031344, e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button