Ενημέρωση

Α’ Χαιρετισμοί

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ανέφερε πως η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελεί ευεργεσία της Εκκλησίας σε κάθε πιστό χριστιανό. Διότι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως οι αμπελουργοί θα πρέπει να κλαδεύουν τα κλήματα, ομορφαίνοντάς τα και αποβάλλοντας καθετί σαθρό και ξερό για να επιτύχουν μεγάλη καρποφορία, έτσι και εμείς καλούμαστε να καλλιεργήσουμε τις καρδιές και τις ψυχές μας, αποβάλλοντας καθετί ξένο που έχει εισέλθει στην ψυχή και στην καρδιά μας και μας απομακρύνει από τον Χριστό.

Σημείωσε δε ότι η Εκκλησία τοποθετεί στο τέλος κάθε Εβδομάδος των Νηστειών την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, υπενθυμίζοντάς μας πως στον αγώνα μας να απαλλαγούμε από τα πάθη, τον θυμό, την οργή, την κακολογία, την κατάκριση έχουμε πάντοτε μεγάλη μας ελπίδα και παρηγορία την ακαταίσχυντο μεσιτεία και βοήθεια της Παναγίας μας. Γιατί η Παναγία είναι η χαρά και η σωτηρία ολόκληρου του κόσμου, είναι εκείνη που μας οδηγεί στην αληθινή ζωή, στον αληθινό Ήλιο της Δόξης, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Περατώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να μας προστατεύει και να μας απομακρύνει από κάθε πειρασμό και ενέδρα του διαβόλου, ούτως ώστε ανενόχλητοι κατά το δυνατόν να φτάσουμε στη ζωηφόρο Ανάσταση.

Back to top button