Ενημέρωση

Αφιερωματικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Νίκου Καζαντζάκη

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Τίτο Ταμπακάκη, μετέβη στο χωριό Κράσι Χερσονήσου και εν συνεχεία στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου, όπου  –παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που πραγματοποίησε την πρώτη του ιστορική επίσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι–  συμμετείχε στις εκδηλώσεις – αφιέρωμα στο «Έτος Νίκος Καζαντζάκης ». Τις εκδηλώσεις αυτές συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18.30 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Κράσι, υπό τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου του χωριού, με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι», με ομιλητές τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, την κ. Γ. Ιεραπετριτάκη και τον κ. Ν. Χρυσό.

Στις 19.30 έγινε η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Ψυχρό από τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννη Στεφανάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη. Στην υποδοχή συμμετείχαν επίσης μαθητές και μαθήτριες, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι προσέφεραν στον Πρόεδρο δώρα και χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Καμπανείου Ιδρύματος κ. Π. Παπαδάκης απηύθυνε χαιρετισμό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, εν συνεχεία, βράβευσε τις τρεις καλύτερες εργασίες από τους συμμετέχοντες νέους ομογενείς σε διαγωνισμό αναφορικά με τον Νίκο Καζαντζάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

                  

                  

                   

     

 

Back to top button