Ενημέρωση

Αγιασμοί επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου

Το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τους Αγιασμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλεως Αγίου Νικολάου και της Νεαπόλεως, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2019-2020.

Στις τελετές των Αγιασμών παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χάρης Αλεξάκης και Καθημερινότητας και Διοίκησης Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μηναδάκης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητος Νεαπόλεως, ο Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης και ο πολιτευτής κ. Εμμανουήλ Κλώντζας.

Ο Αγιασμός στο 1ο και 2ο Λύκειο Αγίου Νικολάου

      

Στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου

  

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

    

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ανέφερε σχετικώς με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους: «Ο Αγιασμός δεν είναι μια συμβολική, αλλά μια αγιαστική πράξη της Εκκλησίας μέσα από την οποία καλούμε τον Χριστό στο σχολείο για να σας ευλογήσει να αποκτήσετε νέες γνώσεις και ωφέλιμες εμπειρίες, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να κάνετε νέες φιλίες. Το σχολείο είναι μια μεγάλη αγκαλιά που σας υποδέχεται και σας προσφέρει παιδεία και αγάπη, που σας καθιστά ψυχικά και πνευματικά όμορφους ανθρώπους για την ομαλή σας ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων σας.

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο ξεκούρασης καλείστε να ανασκουμπωθείτε και να μπείτε σε μια νέα περίοδο προκλήσεων και κόπου. Διαβάστε, εργαστείτε και συνεργαστείτε με τους καθηγητές σας˙ διότι ας σκεφτούμε και ο Χριστός ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση με τους Μαθητές Του, χάρη στην οποία εκείνοι φωτίστηκαν και κήρυξαν τον χριστιανισμό σε ολόκληρη την οικουμένη. Αξιοποιήστε λοιπόν τη νέα χρονιά, λαμβάνοντας τις γνώσεις που θα σας μεταλαμπαδεύσουν οι καλοί σας καθηγητές και κυρίως αναπτύξτε το ήθος της αγάπης και της επικοινωνίας».

Ο Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως

    

Στο Γυμνάσιο Νεαπόλεως

    

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεαπόλεως

    

Back to top button