Ενημέρωση

Αγιασμοί επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό στα σχολεία των Μαλίων και της Νεαπόλεως, φωτίζοντας διδάσκοντες και διδασκομένους και ευχόμενος η καινούρια σχολική χρονιά να είναι για όλους, ευλογημένη και δημιουργική.

Περί την 9η πρωινή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τον πρώτο Αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαλίων και ανέφερε στο μήνυμά του προς τους μαθητές: «Η έναρξη του σχολικού έτους είναι μια γιορτή. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας βλέπω όλους χαμογελαστούς σήμερα και έτσι θέλω να παραμείνετε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, επικαλούμενοι πάντοτε τη βοήθεια του Θεού στη ζωή σας.

Οι άξιοι καθηγητές σας, τους οποίους συγχαίρουμε και υποκλινόμαστε για το απαιτητικό παιδευτικό έργο που επιτελούν, θα σας μεταδώσουν κάποιες πληροφορίες που εσείς καλείστε να τις μεταμορφώσετε σε γνώσεις, σε παιδεία. Χρειάζεται βεβαίως και το απαραίτητο ήθος, να μάθουμε δηλαδή να σεβόμαστε τους καθηγητές μας, γιατί τότε θα μπορούμε και να τους ακούσουμε και να τους κατανοήσουμε και να τους αγαπήσουμε –και τότε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τον πλησίον μας».

Από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαλίων

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη για την τέλεση του Αγιασμού, στο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Μαλίων. Στον σύντομο χαιρετισμό του ομίλησε για την ουσιαστική συμβολή των διδασκάλων αλλά και των γονέων των μικρών μαθητών στην διαπαιδαγώγησή των, κατά την πρώτη τους επαφή με το σχολείο.

Το παρόν στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα σχολικά ιδρύματα της πόλεως των Μαλίων έδωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

Από το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων

Από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Μαλίων

Οι αγιαστικές τελετές ολοκληρώθηκαν στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ. και το Εργαστηριακό Κέντρο Νεαπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος φώτισε το πλήθος των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των συστεγαζομένων σχολείων, παρουσία του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κου Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κου Αθανασίου Κατσαγκόλη, της Περιφερειακής Συμβούλου Λασιθίου κας Μαρίας Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κου Αντωνίου Ζερβού και των Αντιδημάρχων κ.κ. Θωμά Χαριτάκη και Κωνσταντίνου Καστελλιανάκη και του Προέδρου της Κοινότητας Νεαπόλεως κου Ιωάννη Μηναδάκη.

Από το Γυμνάσιο, Λύκειο, Πρότυπο Ε.Π.Α.Λ. και Εργαστηριακό Κέντρο Νεαπόλεως

Back to top button