Ενημέρωση

Αγιασμός επί τη ενάρξει των κατηχητικών δραστηριοτήτων της Ενορίας Ευαγγελίστριας Αγίου Νικολάου

Καλωσόρισμα του Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πόλεως Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Τζάβλα, επί τη ενάρξει των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών δραστηριοτήτων της Ενορίας

 

Αγαπητοί μας γονείς, παιδιά, νέοι και νέες,

Με τη χάρη του Θεού, την ευλογία της Παναγίας μας, την ευχή, προτροπή και έμπνευση του Σεβασμιωτάτου μας Ποιμενάρχη κ. Γερασίμου αρχίζουμε και φέτος τα κατηχητικά μας σχολεία και τις νεανικές δραστηριότητές της Ενορίας μας. Ένα έργο με πολύ μεγάλη παιδαγωγική αξία που στηρίζεται στις ελληνορθόδοξες αρχές, αξίες και παραδόσεις μας. Καλούμαστε ταυτόχρονα όλοι εμείς με τον εθελοντισμό μας, σε μια εποχή δύσκολη, να μεταλαμπαδεύσουμε στις καρδιές των νέων την αισιοδοξία, την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συνανθρώπους μας, μα πρωτίστως για τον Τριαδικό Θεό, τον Θεό της αγάπης, και την Υπεραγία Θεοτόκο που είναι και η τροφός της Ενορίας μας. Θα ήθελα εκ μέρους όλων των εθελοντών συνεργατών του Πνευματικού Κέντρου και του αγαπητού μου συμπρεσβυτέρου και συνεφημερίου πατρός Νικολάου Δραϊνάκη της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που διακονούν πολλά χρόνια στο κατηχητικό έργο της Ενορίας μας, να σας ευχαριστήσω, για την εμπιστοσύνη, τη συμμετοχή και την συνεργασία σας και να σας παροτρύνω να εμπιστεύεστε την ασφαλέστερη αγκαλιά της Πλατυτέρας των Ουρανών, της Παναγίας μας για τα παιδιά σας.

Αγαπητά μας παιδιά,

Σας καλωσορίσουμε στην πιο ζεστή φωλιά της Εκκλησίας του Χριστού, στο Ναό της Παναγίας μας. Όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι, συνταξιδιώτες στο πλοίο της Εκκλησίας με Κυβερνήτη τον Κυρίον μας Ιησού Χριστό. Θα ακούσομε, θα μάθουμε, θα δούμε θα γευθούμε και θα χαρούμε. Θα ζήσουμε σε αυτό τον χρόνο που θα είμαστε μαζί πολλές εμπειρίες. Σήμερα Κυριακή του Σπορέως, 14 Οκτωβρίου, τελούμε τον αγιασμό έναρξης και παρακαλούμε τον Κύριο μας να μας χαρίσει ένα όμορφο ταξίδι που όταν θα ολοκληρωθεί να διηγούμαστε τις ωραίες αναμνήσεις μας.

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Δέσποινα Καρνιαδάκη, που με την παρουσία της ενθαρρύνει και εκείνη όλους εμάς για το έργο που ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε. 

Σας εύχομαι καλή κατηχητική χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και γαλήνη στην οικογενειακή σας ζωή.

Back to top button