Ενημέρωση

Αγιασμός στις Σχολές της Μητροπόλεώς μας

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γεράσιμος ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Μητροπόλεώς μας στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή και δημιουργική χρονιά.

Παρακάτω παραθέτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φοίτηση στις Σχολές αυτές για τους ενδιαφερομένους.

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Σχολή αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. Φ.Ε.Κ. 1275, τ.2, 71996/1879). Διευθυντής της Σχολής είναι ο πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Πλαΐτης, τον οποίον πλαισιώνουν εκλεκτοί συνεργάτες.

Η φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής είναι πενταετής. Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους διεξάγονται προαγωγικές, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις, από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής, μετά την αποφοίτησή τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πτυχίο η Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να διδάξουν ως καθηγητές σε μουσικά σχολεία ή ακόμη να αποκατασταθούν σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα.

Οι Σπουδαστές της Σχολής συγκροτούν Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία, που πραγματοποιεί μουσικές εκδηλώσεις.

Για πληροφορίες – εγγραφές για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, μπορείτε να απευθύνεστε στον γραμματέα της Σχολής π. Εμμανουήλ Πατεράκη, στο τηλ. 6973612280.

 

Σχολή Αγιογραφίας

Στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Στην Σχολή διδάσκεται η τέχνη της αγιογραφίας της Κρητικής Σχολής που μας κληροδότησε έργα απαράμιλλης τέχνης και έκφρασης.

Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο π. Θεμιστοκλής Ματθαιάκης,  αγιογράφος, στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6991011979.

 

Σχολή Ξυλογλυπτικής

Θα λειτουργήσει για πρώτη εφέτος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο κ. Νικόλαος Μάνεσης,  στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6976133477.

Back to top button