Ενημέρωση

Άνοιξε η αυλαία των παραστάσεων του θεατρικού έργου του Διαλλινομιχάλη «Ελένη η Καινουριοχωρίτισσα»

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το εγχείρημα της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως να ανεβάσει για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή το θεατρικό έργο του Διαλλινομιχάλη «Ελένη η Καινουριοχωρίτισσα». Η αυλαία άνοιξε το εσπέρας της Κυριακής 4 Ιουλίου στο κινηματοθέατρο «Χριστίνα», πόλεως Αγίου Νικολάου, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντωνίου Ζερβού και πλήθους κόσμου.

Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης, υπό την καθοδήγηση και την σκηνοθεσία της Ανδριάνης Γαλανού, εντυπωσίασαν το κοινό με τα κοστούμια και την εκτέλεση του θεατρικού έργου, που διαδραματίζεται στο Καινούριο Χωριό (σημ. Νεάπολη) κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και εκφράζει τις ταλαιπωρίες, αλλά και την ανακούφιση των ντόπιων κατοίκων από τα δεσμά της πολύχρονης δουλείας. Να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση των θεατρικών παραστάσεων εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανέφερε: «Ο Μιχαήλ Διαλλινάς αποτυπώνει τους ήρωες του θεατρικού του έργου, τους χριστιανούς, τους Έλληνες χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Τιμούμε απόψε αυτούς τους ανθρώπους, τους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους, το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Ας σεβαστούμε λοιπόν τη θυσία τους και ας διατηρήσουμε την ελευθερία που μας παρέδωσαν».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης συνεχάρη την σκηνοθέτιδα κ. Ανδριάνη Γαλανού και την θεατρική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως, διότι κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ανεβάσουν ένα σπουδαίο έργο και να αποσπάσουν χειροκροτήματα από το κοινό. Και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό που παραχώρησε το χώρο του ανοικτού θεάτρου για την πραγματοποίηση της παράστασης.

Ο κύκλος των παραστάσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο θεατράκι δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επάνω Χερσονήσου.

Back to top button