Ενημέρωση

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου Αθηνών

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το πρωί, ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου Αθηνών, στο πλαίσιο των πανηγυρικών εκδηλώσεων «Ταξιάρχεια 2017», που πραγματοποιούνται στο Περιστέρι για τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στον Ιερό Ναό είχε τεθεί προς προσκύνημα και αγιασμό των πιστών η θαυματουργός Ιερά Εικών της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, η οποία μετεφέρθη από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στην Αθήνα.

Ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος, κατά την ομιλία του προς το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής για τον φτωχό Λάζαρο, που βρήκε το δρόμο του Θεού σε αντίθεση με τον πλούσιο, που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τον πρώτιστο σκοπό της ζωής που είναι η σωτηρία. Εν συνεχεία, και με αφορμή την παρουσία στον Ναό, της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας, τόνισε πως «η Παναγία είναι το πρόσωπο εκείνο, που αν εμπιστευτούμε, μας αποκαλύπτει τα μυστήρια του Θεού».

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ελευθέριος Κουναλάκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Γεράσιμο, για την ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος στον Ναό, ενώ ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ.κ. Γεράσιμο για την παρουσία του στο Ναό και τον συνεχάρη διά την θέληση και τον ζήλο που επιδεικνύει στο ποιμαντικό του έργο.

Back to top button