Ενημέρωση

Αρχιερατικό Συλλείτουργο με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Αρχιερέως Ισίδωρου Ρουσοχατζάκη

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοχού Πεδιάδος, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

        

Προ της απολύσεως, οι δύο Σεβασμ. Άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το μνημόσυνο του καταγομένου εκ Μοχού μακαριστού Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κυρού Ισιδώρου Ρουσοχατζάκη, επί τη συμπληρώσει πεντηκονταετίας από της προς Κύριον εκδημίας του.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανέφερε για τον μακαριστό κυρό Ισίδωρο: “Υπήρξε άνθρωπος που καλλιέργησε την καρδιά του και άφησε να ανθίσει μέσα του ο Λόγος του Θεού. Ένας Ιεράρχης σοφός που αγωνίστηκε και για την Εκκλησία και για τη διάδοση του Ευαγγελίου, αλλά και για την πατρίδα”. Συνεχάρη δε τους κατοίκους του Μοχού που δεν λησμονούν τους ευεργέτες τους, δεν λησμονούν τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου. Ακολούθως ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος, στον λόγο του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ισιδώρου, αναφερόμενος στο ποιμαντικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό του έργο.

    

Εν συνεχεία, οι Σεβασμ. Αρχιερείς μετέβησαν στο κοιμητήριο Μοχού, όπου τέλεσαν Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Αρχιερέως.

  

Αργότερα, οι Σεβασμ. Μητροπολίτες κ.κ. Ειρηναίος και Γεράσιμος επεσκέφθησαν το αναπαλαιωμένο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοχού και έμειναν ενθουσιασμένοι από την άριστη οργάνωση και συντήρηση των εκθεμάτων της καθημερινής ζωής των κατοίκων του χωριού του περασμένου αιώνα που φιλοξενεί.

  

 

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε, με την συμμετοχή πολλών κληρικών, Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Νεκταρίου, επί τη συμπληρώσει τριετίας από της προς Κύριον εκδημίας του.

Αργότερα, οι Σεβασμ. Μητροπολίτες κ.κ. Ειρηναίος και Γεράσιμος επεσκέφθησαν τις Ιερές Μονές Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, όπου έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού από την Καθηγουμένη Μοναχή Χρυσοστομία μετά της συνοδείας αυτής.

   

Back to top button