Ενημέρωση

Χαρμόσυνη η έλευση του νέου ενιαύσιου έτους στην Ιερά Μητρόπολή μας

Σε εορταστική ατμόσφαιρα υπεδέχθη ο ευσεβής κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το νέον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου, η πρώτη ημέρα του οποίου είναι αφιερωμένη στην Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στην μνήμη του Ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου. Προ της απολύσεως, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, έκανε μια ανασκόπηση του ποιμαντικού έργου του Σεβασμιωτάτου στην μητροπολιτική μας περιφέρεια κατά το παρελθόν έτος.

    

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε κατά το έθος την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι υγιεινό, ειρηνικό και σωτήριο. «Αυτή τη χρονιά, ας μάθουμε όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς, να μάθουμε να λέμε αλήθειες – αλήθειες στοιχισμένες στο θέλημα και στο Ευαγγέλιο του Θεού! Να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά! Και όσα κάνουμε, να τα κάνουμε επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, της κοινωνίας, του κόσμου και της πατρίδος μας», είπε χαρακτηριστικά.

    

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου. Προ της απολύσεως, ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξις επί τη Εορτή των Χριστουγέννων.

             

Εν συνεχεία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων του τόπου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης έψαλε μετά του Χορού Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού τα βυζαντινά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

 

Back to top button