Ενημέρωση

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με Εκκλησιαστικούς Ύμνους και Κάλαντα απ᾽ όλη την Ελλάδα

Μια όμορφη μουσική εκδήλωση εν αναμονή της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορωδίες και μουσικά σχήματα των Ενοριών Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Στην προλογική ομιλία της η καθηγήτρια Φιλόλογος κ. Ελένη Μελιδονιώτου ανεφέρθη περιεκτικά αλλά πολύ στοχευμένα στην δι᾽ ολίγες ημέρες Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου και στα πάντοτε επίκαιρα διδάγματα και μηνύματα που δίδει για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Αμέσως μετά η βυζαντινή χορωδία της Ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας υπό την Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Εμμανουήλ Φούσκη έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους της Εορτής των Χριστουγέννων. Ακολούθησαν τα παιδιά της κατηχητικής συντροφιάς της Ενορίας, υπό την Διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού κ. Γεωργίου Στεφανάκη που απέδωσαν νησιωτικά Κάλαντα των Χριστουγέννων και κρητικές μαντινάδες με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της χορωδίας του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πόλεως Αγίου Νικολάου που παρουσίασε με την συνοδεία μουσικών οργάνων Κάλαντα Χριστουγέννων από την Ελλάδα και τις Αλησμόνητες Πατρίδες, υπό την Διεύθυνση – Διδασκαλία της κ. Χριστίνας Κορρέ.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν με πολύ κόπο, αφοσίωση και ζήλο για την διοργάνωση της εορταστικής εκδήλωσης· τον π. Εμμανουήλ Καστανό και τον Διάκ. Κωνσταντίνο Λαδομένο που αποτελούν την ψυχή της νεανικής κατηχητικής συντροφιάς του Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας, καθώς και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Γεώργιο Τζάβλα για την άψογη συνεργασία μεταξύ των, τους ιεροψάλτες, τα παιδιά, τους μουσικούς, τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως που τίμησε δεόντως με την παρουσία του την εορτή.

Back to top button