Ενημέρωση

Εφιστούμε προσοχή στο λαό μας – Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου

Η Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου, όπως όλοι γνωρίζετε, προσπαθεί διαρκώς με τις ελάχιστες δυνατότητες που διαθέτει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Φιλανθρωπικών και Προνοιακών δομών της, στη λειτουργία των Σχολών της και σε κάθε εμπερίστατο συνάνθρωπό μας που προσέρχεται σε αυτή ζητώντας την βοήθειά της.

Παράλληλα, φροντίζει για την ανακαίνιση των Ιερών Ναών και των Εκκλησιαστικών της Μνημείων, που είναι πολυάριθμα στην Περιφέρειά της.

Υπογραμμίζουμε ότι σε κανέναν δεν έχει ανατεθεί το δικαίωμα, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, να συλλέγει χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Μητροπολίτου, των συνεργατών του ή των Ιερέων. Αυτό, η Εκκλησία το πράττει, μόνο μέσα από την Διοίκησή της, με διαφανείς διαδικασίες και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν ο λαός της χρειάζεται την στήριξή της. Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως η διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης που πραγματοποιείται κατ’ έτος με την συνδρομή των Ιερέων και των Μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών, ανακοινώνονται δημοσίως με Εγκυκλίους ή Ανακοινώσεις που φέρουν την σφραγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Εφιστούμε την προσοχή σας, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ώστε να μη σας προσεγγίζουν πρόσωπα για να αποσπάσουν οικονομική ενίσχυση ή ο,τιδήποτε άλλο, χρησιμοποιώντας το όνομα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Back to top button