Ενημέρωση

Εγκάρδιες ευχές από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, που άγει τα Σεπτά του Ονομαστήρια

«Καυχώμαστε για τον Παναγιώτατο διότι επί πολλά χρόνια σηκώνει αγόγγυστα τον σταυρό της Πατριαρχίας, διατηρώντας την ενότητα μέσα στην Εκκλησία»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα έχει πολλές ευλογίες. Προσκαρτερούντες την αγία και μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής, την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος που αφενός φανερώνει την Εκκλησία στον κόσμο και αφετέρου φωτίζει, στηρίζει και αγιάζει τα μέλη της Εκκλησίας, αποδίδουμε –κατά πρώτον– την Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεγάλων Δεσποτικών Εορτών της Εκκλησίας.

Εορτάζουμε επίσης την Παναγία το «Άξιον Εστίν», ανάμνησιν ποιούμενοι του θαυμαστού γεγονότος παρά του Αρχαγγέλου Γαβριήλ «εν τω Άδειν», τω όντι πλησίον των Καρυών, αλλά και τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Ο Άγιος Λουκάς ήταν Επίσκοπος και χειρούργος ιατρός, που διώχθηκε από το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και υπέστη πολλά μαρτύρια για την αληθινή Πίστη του Χριστού. Γι’ αυτό και επιτελεί πολλά θαύματα σε αυτούς που προστρέχουν σε αυτόν και επικαλούνται τις πρεσβείες και τις προσευχές του.

Η ημέρα ολοκληρώνεται με την Εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, δύο κήρυκες του λόγου, δύο αυτόπτες Μαθητές του Χριστού, που «όργωσαν» την Οικουμένη για να κηρύξουν και να διαδώσουν το Ευαγγέλιό Του.

Τα Σεπτά Του Ονομαστήρια άγει λοιπόν σήμερα η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο πατέρας μας και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε είναι η προσευχή μας. Προσευχόμαστε για τον μεγάλο αυτόν Πατριάρχη που κοσμεί τον Οικουμενικό Θρόνο της Μητρός Εκκλησίας για τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια, φροντίζοντας πάντοτε να διατηρεί την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και να την κρατάει ανεπηρέαστη από τις κατά καιρούς συκοφαντικές πράξεις.

Φροντίζει να μην αλλοιωθεί η Πίστη μας, να διαδώσει το κήρυγμα του Ευαγγελίου απ’ άκρη σ’ άκρη, να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία. Καυχώμαστε και είμαστε υπερήφανοι που η τρίτη Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης υπάγεται στον Οικουμενικό Θρόνο, που είμαστε κάτω από το ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Ας παρακαλέσουμε λοιπόν τον Πανάγαθο Θεό να του δίδει υγεία, δύναμη και υπομονή να σηκώνει τον σταυρό της Πατριαρχίας, έναν επώδυνο σταυρό που παρά τις δυσκολίες έχει καταφέρει να τον σηκώνει αγογγύστως και με περίσσειο θάρρος».

Της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης, αλλά και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο οποίος εξελέγη προσφάτως και ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος τον καλωσόρισε θερμώς και του ευχήθηκε μια καλλίκαρπη και δημιουργική θητεία, προσφέροντας του ως ευλογία την Ιερά Εικόνα Πάντων των εν Κρήτη Διαλαμψάντων Αγίων.

Back to top button