Ενημέρωση

Εκδημία του Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Μαγουλάκη

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Ιερέα Δημητρίου Μαγουλάκη.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1936 στο χωρίο Καστέλι της επαρχίας Μεραμβέλλου. Ενυμφεύθη την Φωτεινή Φορτετζανού και απέκτησε τρία παιδιά την Άννα, τον Εμμανουήλ και τον Νικόλαο. Χειροτονήθηκε διάκονος την 10ην Οκτωβρίου 1976 και πρεσβύτερος την 17ην Οκτωβρίου 1976 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Αγαθάγγελο Ταμπουρατζάκη. Στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου υπηρέτησε έως το έτος 1982 οπότε και επανήλθε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Διορίστηκε το πρώτον ως εφημέριος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας Δημήτριο στο χωρίο του Αγίου Αντωνίου και κατόπιν στο χωρίο του Καστελλίου απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2010 .

Όπως ανέφερε στην επικήδεια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο μακαριστός λευίτης υπήρξε απλούς στους τρόπους και ταπεινός τη καρδία. Είχε βαθύτατη πίστη στο Θεό γι’ αυτό και αντιμετώπισε τα προβλήματα της υγείας του με υπομονή και καρτερία.

Για την βιοτή του πατρός Δημητρίου  μίλησε επίσης ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Αμαργιώτης. Ανεγνώσθησαν ψηφίσματα εκ μέρους της Ενορίας του Αγίου Αντωνίου, της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Καστελίου και του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Back to top button