Ενημέρωση

Εκλογή νέου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας

Σήμερα 30 Μαΐου 2018 προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιεράς Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε, ψήφοις κανονικαίς, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη κύριον Μύρωνα Κτιστάκη, Αδελφόν της Ιεράς Μονής Αγκαράθου και στενό συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, επί εικοσαετίαν.

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων (Κτιστάκης), γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1969. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στο Ηράκλειο, έλαβε το πτυχίο από το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993 και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Το 1996 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997. Το 2001 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 έλαβε το πτυχίον του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου και εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στη Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού. Υπηρέτησε ως εφημέριος διαφόρων Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Μετοχίου Ζωοδόχου Πηγής (Ελεούσης) της Ιεράς Μονής Αγκαράθου. Από το έτος 2015 κατείχε τη θέση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ομιλεί την Αγγλική και την Ρωσική γλώσσα. Μετέσχε σε διάφορα διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες περιστάσεις και εκδηλώσεις.

Η μέχρι τώρα διακονία του στην Εκκλησία χαρακτηρίζεται από την αφοσίωσή του και την υπακοή προς την Εκκλησία, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου εύχεται στον Θεοφιλέστατο το «Άξιος!» και καλή δύναμη στην νέα διακονία του στην Ιεραποστολική Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας.

Back to top button