Ενημέρωση

Έναρξη Μαθημάτων – Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού

Τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες από πρώτη Ιουλίου έως 30 Ιουλίου τ.έ. Απευθύνονται πρωτίστως σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς ξένων πανεπιστημίων. Για την υλοποίηση των θερινών μαθημάτων το Ινστιτούτο συνεργάζεται στενά με την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο Αγίου Νικολάου, τη Θεολογική Ακαδημία και το Θεολογικό Σεμινάριο Μόσχας και με άλλα Πανεπιστήμια της Ρωσίας. Επιπλέον, από το 2011, το Ινστιτούτο έχει αναγνωριστεί ως Μέλος στο Φόρουμ των Θεολογικών Σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας θα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές ώρες από 9.00 π.μ. ως 1.00 μ.μ. στις αίθουσες του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου, στα Έξω Λακώνια. Την ελληνική γλώσσα θα διδάξουν καθηγητές φιλόλογοι ελληνικών πανεπιστημίων ειδικευμένοι στη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης σε ενηλίκους μη φυσικούς ομιλητές. Παράλληλα με τα μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα φιλολογικής προσέγγισης και ανάλυσης θεολογικών κειμένων με δύο συναντήσεις εβδομαδιαίως διάρκειας 2 ωρών η καθεμία. Η συμμετοχή των φοιτητών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προαιρετική.
Τέλος, ειδικότερα για τον Ιούλιο του 2016, οι φοιτητές και οι καθηγητές που θα παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργητικά, στο Β΄ μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία και τον Πολιτισμό. Όσοι διαθέτουν μουσικές και ψαλτικές γνώσεις θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κρήτη στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας.
Παρακαλούμε πολύ, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στα παρακάτω μέιλ μέχρι και τις 13 Μαΐου. Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση και οριστικοποίηση της συμμετοχής τους.

Εγγραφές : κ. Πετάσης Μανώλης, 6947206661, [email protected]

Πληροφορίες:
Στα ελληνικά: κ. Δρακάκης Μανώλης, 2810- 289038, [email protected],
Στα αγγλικά: κα Γεναράκη Αμαλία, 2810-761296, [email protected],
Στα ρωσικά: κα Μπορίσοβα Τατιάνα, 2810- 325461, [email protected]

 

Κατεβάστε το πλήρες αρχείο PDF

Download the PDF file

Скачать PDF-файл

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button