Ενημέρωση

Επίσκεψη Ρώσων φοιτητών

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου επισκέφθηκαν τη Νεάπολη Ρώσοι φοιτητές από την Θεολογική Ακαδημία του Αγίου Σεργίου της Μόσχας, το Ινστιτούτο του Αγίου Τύχωνα, το Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων και το Πανεπιστήμιο Λεμονόφσκι, οι οποίοι διδάσκονται τα ελληνικά στο θερινό πρόγραμμα γλώσσας του «Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού».
Οι φοιτητές κατά την παραμονή τους στην Νεάπολη είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης από την υπεύθυνη κ. Μαρία Κωστάκη, η οποία είναι μία από τις καθηγήτριες του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και άκουσαν για την ιστορία του τόπου.
Οι φοιτητές είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του και να ακούσουν από τον προϊστάμενο του Ναού π. Κων/νο Περβολαράκη την ιστορία του. Επίσης ξεναγήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρετέθη στους φοιτητές δείπνο εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου στο δημοτικό περίπτερο της πόλης. Είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σουμάδα, ηδύποτο της περιοχής και να γευθούν τοπικά εδέσματα.
Στο δείπνο παρακάθησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης εκπροσωπών το Σεβασμιώτατο, ο οποίος και έλαβε το λόγο και καλωσόρισε τους φοιτητές στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
Επεσήμανε τις φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος τονίζοντας ότι αυτό δεν οφείλεται μόνο στις πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και στο ότι οι δύο λαοί συνδέονται με την ορθόδοξη πίστη, άρα έχουν κοινά ιδανικά. Και οι δύο λαοί είναι ορθόδοξοι, ποτισμένοι και αγιασμένοι με το αίμα των Μαρτύρων και των Αγίων της Πίστεώς μας.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button