Ενημέρωση

Ἱερά Θυρανοίξια Ἱεροῦ Ναοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου

Ο Τρίκλιτος Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγίας Μαρίνης και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θεμελιώθηκε τον Μάιο του έτους 1997. Το έτος 2000 η υπό ίδρυση νέα Ενορία άρχισε να λειτουργεί στον υπόγειο χώρο. Τον Μάρτιο του έτους 2006 ανακοινώθηκε στο φύλο της Κυβερνήσεως η δημιουργία της νέας Ενορίας.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, ετέλεσε στον Εσπερινό της εορτής της Παναγίας, τα θυρανοίξια του τρίκλιτου Ιερού Ναού της Ενορίας, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην Αγία Μαρίνα και στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Η προσέλευση πλήθους κόσμου φανέρωσε την λαχτάρα του λαού του Θεού, αλλά και την πολύχρονη προσμονή του, να δει τα θυρανοίξια του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να λειτουργηθεί σ’ αυτόν.

Την τελετή των θυρανοιξίων τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Λασιθίου, ο υφυπουργός της κυβερνήσεως κος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Βουλευτής Νομού Λασιθίου κος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κος Ιωσήφ Αναστασάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως κοι Δημήτρης Κουνενάκης και Νικόλαος Καστρινάκης, οι Αντινομάρχες και τα μέλη Νομαρχιακού Συμβουλίου και των δημοτικών Συμβουλίων Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως μετά των Αντιδημάρχων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, Εκπρόσωποι των φορέων του τόπου, οι Ιερείς και Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου καθώς και άλλων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης, ο πιστός και φιλάγιος λαός του Θεού.

Την τελετή λάμπρυνε με την ψαλμωδία τους και την εξαιρετική ερμηνεία των ύμνων, η Βυζαντινή Χορωδία «Κρήτες Μαΐστορες», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Χοράρχη κου Αντωνίου Πλαϊτη.

Οι φωτογραφίες αποτελούν ευγενική προσφορά του foto Πάγκαλος και του κ. Γ. Γεροντή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button