Ενημέρωση

Η έναρξη του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αστυνομικών στον Άγιο Νικόλαο

Την Πέμπτη 10 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Λασιθίου στο ξενοδοχείο «Mirabello» της πόλεως του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο Αστυνομικών από την Ελλάδα και άλλες χώρες και συνεχάρη όλα τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το Συνέδριο, καλλιεργώντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο το πνεύμα της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, της φιλίας και της αδελφοσύνης, μεταξύ των Αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Σχετικώς με το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν οι σύνεδροι: «Παράνομη οπλοχρησία – θύματα από μπαλωθιές: Έθιμο ή έγκλημα;», ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ανέφερε τα εξής: “Ως τοπική Εκκλησία στηρίξαμε εξ αρχής την τόσο σημαντική για τον τόπο μας προσπάθεια, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι τα πολύτιμα συμπεράσματα του παρόντος Συνεδρίου, που διαπραγματεύεται σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους φορείς του τόπου αυτό το πολύ ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο για την Κρήτη θέμα, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη σωστή ενημέρωση και στον διάλογο αφύπνισης κοινωνίας και πολιτών, σχετικά με την παράνομη οπλοχρησία”.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος διεβίβασε τον εγκάρδιο χαιρετισμό και τις ευχές του Σεβασμ. Ποιμενάρχου μας κ. Γερασίμου, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης. Ο Πρωτοσύγκελλος ομίλησε στο συνέδριο με θέμα: «Η άποψη της Εκκλησίας για την παράνομη οπλοφορία και τους πυροβολισμούς. Χριστιανικό έθος ή παράλογος συναισθηματικός παροξυσμός με απρόβλεπτες συνέπειες;»

Στην έναρξη του εν λόγω Συνεδρίου παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης,  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Παλαγία Πετράκη και άλλα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κων/νος Λαγουδάκης,  Αστυνομικοί Διευθυντές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος κ. Ι. Καραπατάκης και τα Μέλη του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Πρόεδρος κ. Κων. Φραγκάκης και τα Μέλη της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου, και  άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Back to top button