Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας στο Κάτω Μετόχι Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος κήρυξε τον Θείο λόγο προς τους ευλαβείς πιστούς, ομιλώντας περί του θαυμαστού βίου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αναστασίας, που διακρίθηκε για την μεγάλη αγάπη και πίστη της στον Θεό, αψηφώντας τον ειδωλολάτρη σύζυγό της, γι’ αυτό και ακολούθησε τον δρόμο του μαρτυρίου. Στο πέρας της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος επεκτάθηκε στην ανάγκη να προετοιμαστούμε ως χριστιανοί για την μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων, έχοντας ως πρότυπο την Αγία Αναστασία.

    

Αργότερα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος επεσκέφθη το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Οροπεδίου Λασιθίου «Παναγία η Γερόντισσα» για να ευχηθεί στους τροφίμους και το προσωπικό του ιδρύματος καλές εορτές και επί τη ευκαιρία της επισκέψεώς του μοίρασε το νέο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Επίσης, επεσκέφθη την Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας, όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο και τους μοναχούς αυτής και αντήλλαξε θερμές ευχές για τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

  

Back to top button