Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης

Το εσπέρας της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Επάνω Ελούντας.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε από τον θαυμαστό βίο της τιμωμένης Αγίας Αικατερίνης, τις χαρακτηριστικές ιδιότητες της προσωπικότητάς της, που την ανέδειξαν στην χορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας. «Ήταν συνετή και σοφή, παρθένος και μάρτυς η Αγία Αικατερίνη», επεσήμανε ο κ. Γεράσιμος, σημειώνοντας πως διακρίθηκε για την αληθινή της πίστη και αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την μελέτη της Διδασκαλίας Του, αξιοποιώντας το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο.

     

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετείχε της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως Σητείας.

Κατά την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος καθώς και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος. Επίσης έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο Πανοσιολ. Υπογραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Ιερός Κλήρος της πόλεως.

               

Back to top button