Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Καλλιόπης στην πόλη του Αγίου Νικολάου, με την προσέλευση πλήθους προσκυνητών.

Ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, επεσήμανε ιδιαιτέρως το γεγονός του μαρτυρίου της Αγίας Καλλιόπης κατά τα πρωτοχριστιανικά χρόνια, και συγκεκριμένα το έτος 251 μ.Χ., που συμπίπτει με τον διωγμό των χριστιανών από τον αυτοκράτορα Δέκιο. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε, καθώς αποτελεί το έναυσμα για την ανάδειξη πολλών μαρτύρων της χριστιανικής πίστεως στην Κρήτη, όπως οι Άγιοι Δέκα και βοήθησε σημαντικά στη στερέωση της χριστιανικής πίστεως στο νησί, η οποία μέχρι τότε ήταν αναμεμειγμένη με ειδωλολατρικά στοιχεία.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν κι εμείς”, προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς, “με τον αγώνα μας, να μιμηθούμε την αγάπη και το μαρτυρικό φρόνημα της Αγίας Καλλιόπης προς τον Χριστό, για χάρη του οποίου δεν δίστασε να εγκαταλείψει όλα τα επίγεια για τα επουράνια αγαθά, να αφήσει τις πρόσκαιρες χαρές της ζωής για τις αιώνιες χαρές και ευδοκίες του ουρανού, που έχουν δοθεί σε όλους εμάς τους χριστιανούς, με την βάπτισή μας και το χρίσμα μας”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλoυς τους μαθητές που περνούν την δική τους δοκιμασία, τον δικό τους αγώνα, αυτό των εξετάσεων, και ιδίως στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που υποβάλλονται σε Πανελλήνιες εξετάσεις, μέσα από τις οποίες θα συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, τον οποίο πρέπει να αποδεχθούμε και να επιδιώξουμε.

Back to top button