Ενημέρωση

Η Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την προσέλευση εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρις της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας στην Ιερά Μητροπόλή μας.

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου το εσπέρας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Πλάκα η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς πιστούς, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων ανεφέρθη στον βίο και τον μαρτυρικό θάνατο της Αγίας Μαρίνας, η οποία έμαθε παιδιόθεν από την τροφό της να προσεύχεται στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία, όπως επεσήμανε, μας καλεί σήμερα να ακολουθήσουμε το φωτεινό παράδειγμα της Αγίας Μαρίνας, να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή την επίπλαστη επίγεια ζωή μας και να επιδιώξουμε την αιώνια κοινωνία μας με τον Χριστό.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, εκ πλευράς του, συνεχάρη τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Μύρωνα για την εκλογή του στην όμορφη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας, όπου, όπως είπε, καλείται να συνεχίσει και να επαυξήσει το ιεραποστολικό έργο του απερχόμενου Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλοχίου. Η εκλογή ενός νέου Επισκόπου, υπεγράμμισε, γεμίζει χαρά την Εκκλησία γιατί ο Επίσκοπος, ως άλλος Απόστολος, έρχεται να διακονήσει το Ευαγγέλιο και τον Λόγο του Θεού και σημείωσε: “Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε επαρκώς, αξιοποιώντας τις πολλές και πολυεπίπεδες γνώσεις σας. Και να ξέρετε ότι η Μητρόπολή μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας κυρίως με την προσευχή, αλλά και με την οποιαδήποτε δυνατή προσφορά και βοήθειά μας”.

 

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στις Λίμνες.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ομιλώντας επικαίρως και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Back to top button