Ενημέρωση

Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και η Ανάμνησις των Εγκαινίων του Ιερού του Ναού στην Λύδδα της Ιόππης.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην ως άνω Ιερά Μονή. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας εψάλησαν τα Εγκώμια του Αγίου Γεωργίου, ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του.

    

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς που προσήλθαν για να προσκυνήσουν ευλαβικά την Ιερά Εικόνα του Αγίου, εξήγησε ότι η Εκκλησία την ενιαύσιο ημέρα εορτάζει την Ανάμνηση της κατά παραγγελία του Αγίου Γεωργίου μεταφοράς των ιερών λειψάνων του από την Αλεξάνδρεια στην Λύδδα της Παλαιστίνης, τόπο καταγωγής της μητέρας του, όπου είχε κτισθεί περικαλλής ναός στην χάρη του. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίσης σχετικά με την σύνδεση της Εορτής αυτής με την αρχαία παράδοση της ευλόγησης των καρπών της γης και της νέας παραγωγής του οίνου με την χάρη του Παναγίου Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Γεωργίου. “Με αυτό τον τρόπο”, προσέθεσε, “όλοι εμείς οι ευσεβείς χριστιανοί ευγνωμονούμε τον Θεό και ευχαριστούμε τους Αγίους μας που μας προστατεύουν, που ευλογούν ακόμα και τις καθημερινές μας ενασχολήσεις”. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, παρακάλεσε τον Άγιο Γεώργιο να δίδει σε όλους ελπίδα, αγάπη και κυρίως ορθή πίστη, διά της οποίας μπορούμε να σταθούμε με θάρρος μπροστά στο ιερό του εικόνισμα και τα ιερά λείψανά του και να ζητήσουμε την χάρη και την ευλογία του.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Λακωνίων.

                   

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ομιλώντας σχετικώς με την Εορτή και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει, να αγιάζει, να ευλογεί όλους μας και να μας ανοίγει την καρδιά στην αληθινή πίστη του Χριστού.

Back to top button