Ενημέρωση

Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου

Με κατάνυξη και κατά την δέουσα μοναστηριακή τάξη πανηγύρισε και φέτος η Ιερά Μονή Σεληνάρι τον Έφορο και Προστάτη της, Άγιο ένδοξο Μεγαλομάρτυρα, στρατηλάτη και θαυματουργό Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο κατά το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου, επί τη Εορτή της Ανακομιδής και της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων του στην Λύδδα της Ιόππης.

Το εσπέρας της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Ο απλός λαός αποκαλεί την σημερινή Εορτή, «Εορτή του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή». Ο Άγιος Γεώργιος όμως δεν ήταν μέθυσος αλλά «μεθυσμένος» από την αγάπη προς τον Χριστό και την χάρη του Παναγίου Πνεύματος η οποία ευωδιάζει τον κόσμο ολόκληρο ως ένα πολύτιμο λουλούδι, όπως ακούμε σε ένα από τα στιχηρά του Εσπερινού. Αυτή την χάρη μεταδίδει σε όλους εμάς η σημερινή Εορτή. Γι’ αυτό και ο κόσμος χαίρεται και από την χαρά του αυτή ανοίγει και τα καινούρια κρασιά.

Εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος να ανοίξει και τα δικά μας ρουθούνια ώστε να οσφρυνθούμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος και να ζούμε πάντοτε με αυτή την ευωδία».

Προ της απολύσεως εψάλησαν τα Εγκώμια του Αγίου Γεωργίου, έμπροσθεν της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος και Τεμαχίου του Ιερού του Λειψάνου που ετίθεντο προς προσκύνηση, χάρη και ευλογία των πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της εν λόγω Ιεράς Μονής, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στο μήνυμά του προς τον περιεστώτα λαό, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Ήρθαμε ευλαβικά σήμερα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και αξιωθήκαμε για άλλη μια φορά να εορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του μεγαλώνυμου Αγίου, να προσκυνήσουμε το θαυματουργό του εικόνισμα και τα Ιερά του Λείψανα, να επικαλεστούμε το άγιο όνομά του και να τον παρακαλέσουμε, η χάρη που έχει λάβει από τον Δωρεοδότη Κύριό μας και που πάντοτε διανέμει σε όλους όσοι με Πίστη προστρέχουν σε αυτόν, να διανύσει τις ψυχές και τις καρδιές μας και να μας καθοδηγεί στην πορεία μας προς τον ουρανό.Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους και ο Άγιος Γεώργιος πάντοτε να είναι βοηθός και Προστάτης όλων μας!».

Περαίνοντας την προσλαλιά του ευχήθηκε στον Καθηγούμενο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωακείμ Ραπτάκη, τους Πατέρες και τους αδελφούς που μετείχαν της Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής, μακροημέρευση βίου και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός –ταις πρεσβείαις του Αγίου Γεωργίου– να χαρίζει σε όλους πλούσια την ευλογία και το έλεός Του.

Back to top button