Ενημέρωση

Η Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος

Την Τετάρτη 16 Μαΐου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στην παραλία “Αλμυρός” της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε για την ολοκλήρωση και το σωτήριο μήνυμα που μας δίδει ο Χριστός, μέσω της μεγάλης αυτής εορτής, λέγοντας πως το μυστήριο της Θείας Οικονομίας, δηλαδή το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου, πραγματοποιείται με την Ανάληψη του Κυρίου. Ανεφέρθη δε στη χαρά των μαθητών, η οποία προερχόταν από τη βεβαίωση του Κυρίου για την αποστολή του Παναγίου Πνεύματος και στην εξουσία που τους έδωσε ο Χριστός εν ουρανώ και επί της γης, δηλαδή το να κηρύξουν τη Βασιλεία των Ουρανών σε ολόκληρη την οικουμένη.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ παρέστησαν ο νυν Δήμαρχος κ. Αντώνιος Ζερβός και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

 

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος κήρυξε τον θείο λόγο στους αρκετούς ευλαβείς πιστούς που προσήλθαν, προτρέποντάς τους να δεχθούν κι εκείνοι, όπως οι μαθητές του Χριστού, την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Γιατί, όπως επεσήμανε, εκείνο που ζητάει ο Χριστός από εμάς δεν είναι να είμαστε καλοί άνθρωποι, αλλά χαριτωμένοι και πνευματοφόροι άνθρωποι. Έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο μας και να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τον Θεό. Καταλήγοντας την ομιλία του, υπεγράμμισε πως ο Χριστός με την Ανάληψή Του δεν έφυγε από τον κόσμο, αλλά άνοιξε τους ουρανούς για να περιμένει όλους εμάς και για τον λόγο αυτό παρακίνησε τους πιστούς να κλείσουν στην καρδιά τους τον Χριστό και να εφαρμόσουν έμπρακτα στη ζωή τους τον Λόγο του Ευαγγελίου Του.

Την Ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Μαστοράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευθύμιος Μουντράκης και Κωνσταντίνος Παρλαμάς και μέλη τοπικών αρχών και φορέων.

Back to top button