Ενημέρωση

Η Εορτή της Εγέρσεως του Λαζάρου

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αρετίου, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου του Αγίου Λαζάρου και εν συνεχεία ετέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη των κτητόρων και ανακαινιστών της Ιεράς Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με την εορτή λέγοντας: “Ολοκληρώνοντας τη Σαρακοστή και πριν η Εκκλησία μας προβάλλει τα μεγάλα γεγονότα της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Κυρίου κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, τοποθετεί ως προοίμιο της Αναστάσεως του Κυρίου την εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου από τον Χριστό, μετά την πάροδο τεσσάρων ημερών από την κοίμησή του. Με τον τρόπο αυτό μας υπενθυμίζει ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου.

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι: “Όπως ακούσαμε στα τροπάρια του Μεγάλου Κανόνος, o Χριστός δάκρυσε μπροστά στον τάφο του Λαζάρου για να μας δείξει ότι είναι τέλειος Θεός αλλά και τέλειος άνθρωπος, για να αναλάβει την ανθρώπινη φύση μετά την αστοχία του προπατορικού αμαρτήματος του Αδάμ, με την παρακοή του στο θέλημα του Θεού. Σήμερα λοιπόν προγευόμαστε την Ανάσταση πριν από την Ανάσταση και η Εκκλησία έτσι μας υπενθυμίζει ότι ο επί γης θάνατος οδηγεί τους ανθρώπους στη Βασιλεία του Θεού”.

Ολοκληρώνοντας είπε: “Αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα όλοι να μπορέσουμε να αγωνιστούμε, να σταυρώσουμε τα πάθη μας, να καταφύγουμε στον πνευματικό και να καταθέσουμε όλες τις αστοχίες και τις αμαρτίες μας, όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν, έτσι ώστε να νιώσουμε πραγματικά το φως και τη χαρά της Αναστάσεως στην καρδιά και τη ζωή μας.

                      

 

 

 

 

 

 

Back to top button