Ενημέρωση

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης

Το εσπέρας της Τετάρτης 24 Ιουνίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίας Άννης στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο γενεαλογικό δέντρο της Αγίας Άννης, της Μητρός της Δεσποίνης ημών Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και στα αμέτρητα θαύματα που επιτελεί ως ιατρός παντοίων ψυχικών νοσημάτων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Ιερό Ναό της που βρισκόταν στην Προικόννησο, ονομαστό προσκύνημα κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Καταλήγοντας, είπε χαρακτηριστικά: «Η Αγία Άννα είναι η πραγματική γιαγιά όλων μας, διότι έγινε η κατά άνθρωπον γιαγιά του Χριστού, του Ενός και αληθινού Θεού ο Οποίος σήκωσε στους ώμους Του ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ας Την παρακαλέσουμε λοιπόν να πρεσβεύει, να μεσιτεύει και πρωτίστως να εκπληρώνει παν σωτηρίας αίτημα».

           

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ομίλησε σχετικώς με την Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, μία από τις πολλές Εορτές αγαπητών Αγίων που η Εκκλησία μας τοποθετεί τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου να μας προετοιμάσει πνευματικά για την περίοδο της επερχόμενης νηστείας του Δεκαπενταυγούστου. Προέτρεψε δε τους ευσεβείς χριστιανούς να αποδεχθούν την πρόσκληση που τους απευθύνει ο Χριστός να γίνουν συγγενείς Του, να έχουν κι εκείνοι γιαγιά τους την Αγία Άννα, δια της εφαρμογής του Ευαγγελίου Του στη ζωή τους.

                 

Back to top button