Ενημέρωση

Η Εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου.

  

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους ευσεβείς χριστιανούς σχετικώς με την ζωή της Προμήτορος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Αγίας Άννης, η οποία, όπως μαρτυρεί και το όνομά της που στα εβραϊκά σημαίνει «χάρις», κατόρθωσε να ανθίσει μέσα της την χάρη του Θεού. Η μορφή της Αγίας Άννης κατέχει εξέχουσα θέση στην Αγία μας Εκκλησία, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, διότι εκ του καρπού αυτής, της Παναγίας μας, την οποία η Αγία Άννα αφιέρωσε σε ηλικία τριών μόλις χρόνων στο ναό του Θεού, ήλθε η σωτηρία ολοκλήρου του κόσμου. Και συμπλήρωσε: «Η Αγία Άννα είναι μακαρία, όπως ακούμε στα τροπάρια, διότι είχε αρραγές θεμέλιο την θεία αγάπη και την φύλαξη του νόμου και γι’ αυτό έλαβε το προνόμιο της αθανασίας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το μήνυμα που μας δίδει η Εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, ότι δηλαδή η ανατροφή των παιδιών μας είναι ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας της ζωής των γονέων και υπεγράμμισε πως στη σημερινή εποχή που επιχειρείται με κάθε τρόπο η αποδόμηση της ελληνικής οικογένειας, αποτελεί αδήριτη ανάγκη οι γονείς να φροντίσουν για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

  

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννης.

  

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Άννης στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ομιλώντας σχετικώς με την Εορτή, ευχήθηκε δε και παρεκάλεσε η Προμήτωρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Αγία Άννα, διά της Συλλήψεως της οποίας άνοιξε ο δρόμος για την Βασιλεία των Ουρανών, να μας φωτίζει, να μας βοηθάει και να μας απομακρύνει από την πνευματική στείρωση των καιρών, διότι μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να πορευθούμε στη ζωή μας ως πιστά τέκνα του Θεού.

    

Back to top button