Ενημέρωση

Η Εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το εσπέρας ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου και παρισταμένου του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου.

 

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου το πρωί ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμ. Ποιμενάρχου μας κ. Γερασίμου.

Πρό της απολύσεως, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής αυτής, λέγοντας για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ ότι ανέλαβε σημαίνοντα ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του Εωσφόρου και του τάγματός του και για τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ότι είναι εκείνος, ο οποίος ανήγγειλε στον Ιωακείμ και την Άννα πως θα αποκτήσουν παιδί, την Παναγία. Έπειτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεράσιμο για την πρόσκληση συμμετοχής στην εορτή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στην αρχιερατική διακονία του.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Μιχαήλ Βασιλάκης και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Κέντρου Υγείας Νεαπόλεως κ. Νικόλαος Παντιέρας.

Back to top button