Ενημέρωση

Η Εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος

Με κατάνυξη και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην μητροπολιτική μας περιφέρεια η μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στις Λίμνες.

  

Στον λόγο του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ανεφέρθη στα σωτηριώδη μηνύματα που καλούμαστε να αντλήσουμε από τη συγκινητική συνάντηση του Αγίου και Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου με τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου Ιησού Χριστό. Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, υπεγράμμισε, αποτελεί ημέρα χαράς, αφού χωρίς υπερβολή είναι Χριστούγεννα μετά τα Χριστούγεννα και Πάσχα πριν το Πάσχα. Κι αυτό διότι μας δίδει την ευκαιρία να ξαναζήσουμε το γεγονός της Θείας Οικονομίας, να βιώσουμε τη φιλανθρωπία του Θεού όπως εκφράστηκε κατά την Γέννησή Του. Μας δίδει τη δυνατότητα να ξαναδούμε τον Χριστό ως βρέφος σπαργανούμενον στο άλλο εκείνο βηθλεεμικό σπήλαιο της αγκάλης του Δικαίου Συμεών.

  

Και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, προσέθεσε πως ο Άναρχος και Ύψιστος Υιός και Λόγος του Θεού καταδέχτηκε να βρεθεί στα ανθρώπινα χέρια του Δικαίου Συμεών, για να μας δείξει ότι η Θέλησή Του είναι να βρίσκεται διαρκώς ενωμένος και αγκαλιασμένος με το τελειότερο δημιούργημά του, τον άνθρωπο. Γι’ αυτό βρισκόμαστε κι εμείς σήμερα εδώ, για να Τον βρούμε, να Τον πλησιάσουμε, να Τον αγκαλιάσουμε και να δεχθούμε την χάρη και την ευλογία Του.

Αργότερα, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

     

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, επεσήμανε πως η Αγία μας Εκκλησία, όπως και στην περίπτωση της υποδοχής του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Συμεών, απευθύνει σε όλους μας μια μεγάλη πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα, παρακινώντας μας να λάβουμε μια σθεναρή απόφαση για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόφαση που μας χωρίζει από τον Θεό για να τον συναντήσουμε στις αγκάλες της Εκκλησίας. Μας παροτρύνει δε, στην συνάντησή μας με το Σώμα του Ιησού Χριστού, να έχουμε επίγνωση της αμαρτωλότητός μας για να ζητήσουμε το έλεος, την βοήθεια και την θεραπεία του Αναστάντος Θεού και να απολαύσουμε με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα της συνανάστασής μας, που είναι και ο σκοπός του ερχομού μας στον κόσμο.

     

Back to top button