Ενημέρωση

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην συνοικία “Σταυρός”, της πόλεως Αγίου Νικολάου.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη ιδιαιτέρως στο γεγονός της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και της Πρώτης Ύψωσεώς Του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο το 335. Υπεγράμμισε δε την σημασία του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για εμάς τους χριστιανούς, που αποτελεί τιμή, δόξα και καύχημα για την Εκκλησία διότι ο Ιησούς Χριστός, δια της Σταυρώσεως, της Ταφής και της Αναστάσεώς Του, έγινε ο Λυτρωτής και Σωτήρας του κόσμου για όλους εκείνους που πιστεύουν αληθινά στο Πρόσωπό Του.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον λόγο του, λέγοντας πως η Εκκλησία  δίδει στην μεγάλη αυτή Δεσποτική Εορτή τα ίσα της Μεγάλης Παρασκευής, καθιερώνοντάς την ως ημέρα καθολικής νηστείας, διότι με αυτό τον τρόπο καλεί όλους εμάς τους ευσεβείς χριστιανούς, δια της χάριτος των Μυστηρίων και της Θείας Κοινωνίας, να γίνουμε ένα με τον Χριστό και να μπορέσουμε έτσι να σταυρώσουμε κι εμείς τα πάθη και τις αμαρτίες μας και να εξασφαλίσουμε την ανάσταση και την σωτηρία μας.

 

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος πραγματοποίησε την Τελέτη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στους Έξω Ποτάμους.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, επισημαίνοντας πως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός υπέστη επάνω στον Σταυρό τον πιο ατιμωτικό θάνατο, για να μας απαλλάξει από την φθορά και την αμαρτία και να μας χαρίσει την σωτηρία. Για τον λόγο αυτό ο Σταυρός του Κυρίου είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του Παραδείσου, είναι το κλειδί για την λύτρωσή μας, φτάνει να προσπαθούμε στην ζωή μας να εφαρμόζουμε πάντοτε το Θέλημα του Θεού. Περατώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Σταυρός του Κυρίου να σκέπει και να αγιάζει όλους μας και να μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να απολαύσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Back to top button