Ενημέρωση

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τη αδεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος καθολικού της Ζωοδόχου Πηγής, του Ιερού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, Παναγίας Ελεούσης, στις Γούβες.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στο θαύμα της ευρέσεως του ιερού αγιάσματος της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη και στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή. Τόνισε δε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ζωή των χριστιανών και τη λατρεία της Εκκλησίας αφού ως Μητέρα του Υιού και Λόγο του Θεού μεσιτεύει για όλους και αποτελεί αληθινή Πηγή ζωής και σωτηρίας.

Επίσης ευχαρίστησε τους ενασκουμένους πατέρες του Ιερού Μετοχίου για το πνευματικό και αναστηλωτικό έργο που επιτελούν και τους ευεργέτες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση των πολύχρονων εργασιών αναστήλωσης.

 

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βιδιανής Οροπεδίου Λασιθίου. Στην Ακολουθία παρέστη ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης και ο κ. Πλευράκης Δημήτριος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Αργότερα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παναγία η Γερόντισσα” στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου για να ευχηθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους τροφίμους του Ιδρύματος «Χριστός Ανέστη».

Back to top button