Ενημέρωση

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Πλήθος προσκυνητών παρευρέθη και φέτος στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις αρετές των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού: την πίστη, την ελπίδα και κυρίως την αγάπη τους προς τον Χριστό και τους συνανθρώπους τους. Χάρη σε αυτές τις αρετές τους αξίωσε η χάρις του Πανάγαθου Θεού να δίδουν πλουσιοπάροχα την βοήθειά τους σε όσους την είχαν ανάγκη θεραπεύοντας τις ασθένειες της ψυχής και του σώματος, αδιαφορώντας για τα χρήματα και την δόξα.

              

Ολοκληρώνοντας, παρότρυνε τους πιστούς να μιμηθούν την απαράμιλλη προσφορά των Αγίων για να μπορέσουν κι εκείνοι να ξεχωρίσουν ως γνήσιοι μαθητές του Χριστού και ως γνήσιοι φορείς του ευαγγελικού μηνύματος. Και ευχήθηκε στην Διευθύντρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Σπινθούρη, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος να έχουν υγεία, δύναμη και αντοχή να αντιμετωπίζουν τα κάθε λογής και φύσεως προβλήματα, στους ασθενείς δε γρήγορη ανάρρωση.

      

Back to top button