Ενημέρωση

Η Εορτή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων

Τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος έλαβε μέρος, ομού μετά των Σεβασμ. Αρχιερέων Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, στον μεθεόρτιο πανηγυρικό Εσπερινό που ετελέσθη στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου της πόλεως του Ρεθύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, που φυλάσσονται σήμερον εις τον φερώνυμο ναό.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους τρεις Σεβασμ. Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή των Πολιούχων Αγίων της πόλεως του Ρεθύμνου.

Της ανωτέρω Ακολουθίας συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, Ηγούμενοι Ιερών Μονών και πολλοί Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, Βουλευτής Ν. Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, τιμητικό στρατιωτικό άγημα, οι Σαμαρείτες και οι Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Πρόσκοποι, καθώς και Παραδοσιακοί Σύλλογοι και Σχολές Κρητικών Χορών.

Back to top button