Ενημέρωση

Η Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Κριτσάς.

           

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ανεφέρθη στην παγκόσμια Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, που, όπως επεσήμανε, αποτελεί τον αρραβώνα της σωτηρίας ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους. Κι αυτό διότι η Παναγία, με την Είσοδό Της εις τα Άγια των Αγίων σε ηλικία μόλις τριών ετών, προετοιμάστηκε να γίνει η Μητέρα του αληθινού Θεού μέσα στην ησυχία την πνευματικότητα του Ναού.

  

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

            

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

  

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς, υπογραμμίζοντας την σημασία της μεγάλης αυτής Εορτής, που αποτελεί προάγγελο της Εορτής των Χριστουγέννων, καθώς η Εκκλησία προτρέπει όλους εμάς τους ευλαβείς χριστιανούς να υιοθετήσουμε το παράδειγμα των ευσεβών, δίκαιων και θεοπρεπών γονέων της Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννης, των οποίων η πίστη και η εμπιστοσύνη προς τον μοναδικό Θεό, τους αξίωσε όχι μόνο να γίνουν γονείς, αλλά και οι προπάτορες του Χριστού κατά την ανθρωπότητα. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε την Παναγία να μεσιτεύσει προς τον Θεό για να προετοιμάσει και τις δικές μας ψυχές, ούτως ώστε να αξιωθούμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα.

Back to top button