Ενημέρωση

Η Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, παρουσία πολλών πιστών.

    

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, επεσήμανε σχετικώς με την Εορτή πως το κύριο έργο των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, αλλά και όλων των ουρανίων Αγγελικών Δυνάμεων, την Σύναξη των οποίων τιμά η Εκκλησία είναι η ακατάπαυστος δοξολογία του Θεού, λέγοντας πως μας προτρέπουν να δοξολογούμε κι εμείς τον Ποιητή και Πλάστη ολοκλήρου του κόσμου και του ανθρωπίνου γένους, ο οποίος έθεσε στον καθένα από εμάς έναν εξαιρετικό φύλακα, προστάτη και φρουρό, τον οποίο δεν πρέπει να στεναχωρούμε διότι είναι εκείνος ο οποίος μας υποδεικνύει τον δρόμο που οδηγεί στον ουρανό, αποκαθιστώντας έτσι την χαμένη εξαιτίας της αμαρτίας ανθρώπινη επικοινωνία με τον Κτίστη και Δημιουργό.

    

Στο πέρας του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε τους Αγγέλους να ανοίξουν τα φτερά τους για να σκεπάσουν το Γένος των χριστιανών, το Ελληνικό Έθνος, την Πατρίδα μας που βάλλεται πολλαχώς και ολοκλήρωσε, λέγοντας: “Ας επικαλεστούμε ο καθένας ξεχωριστά την βοήθειά τους για την απαλλαγή από κάθε πειρασμό, θλίψη, αγωνία, ασθένεια και από κάθε εγωισμό, αλλά και για να μείνουμε προσηλωμένοι  στον αληθινό και πρωταρχικό σκοπό της ζωής μας, που είναι η σωτηρία μας”.

    

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ως άνω Ιερά Μονή.

          

Τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος συνέδεσε το έργο των Αρχαγγέλων με το θεάρεστο έργο του Μοναχισμού. Την ομιλία του μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ Εορτή των Αρχαγγέλων 2019

         

Back to top button