Ενημέρωση

Η εορτή των Θεοφανίων

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος προεξήρχε των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών, του Εσπερινού των Θεοφανίων, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων, παρουσία του κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, Βουλευτή Λασιθίου, του κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, του κ. Ιωάννου Ανδρουλάκη, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, του κ. Κωνσταντίνου Παττακού, Λιμενάρχη Αγ. Νικολάου, εκπροσώπων του Δήμου και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην προβλήτα του λιμανιού της πόλεως. Τον Σταυρό έπιασε την πρώτη φορά ο κ. Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, την δεύτερη ο κ. Ανδρέας Τσαγκαράκης και την τρίτη ο κ. Ιωάννης Σηφάκης.

Στις 7 Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού  Ιωάννου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο εορτάζον βόρειο κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

Ευχαριστούμε θερμώς την εφημερίδα “ΑΝΑΤΟΛΗ” και τον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ για το φωτογραφικό υλικό που ευγενώς μας παραχώρησαν.

Back to top button