Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου το εσπέρας, ετελέσθη, επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Επάνω Χερσόνησο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το πρωί, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Αγίου Νικολάου, στην περιοχή «Ξηρόκαμπος».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας, στον Θείο Λόγο που κήρυξε επεξηγώντας το Ευαγγέλιο της ημέρας, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στις μέρες μας η αγάπη τόσο για τον συνάνθρωπό μας, όσο και για τον Θεό. Έπειτα, έκανε μνεία στην βιοτή του Αγίου Δημητρίου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στην κατηχητική δραστηριότητα που ανέπτυξε ο Άγιος προς τους νέους –όπως αυτή απεικονίζεται σε ψηφιδωτό του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης– όπου φαίνεται ο Άγιος να κρατά στα χέρια του παιδιά.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κα Δέσπω Καρνιαδάκη και κα Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη.

Back to top button