Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Το εσπέρας της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέου Φινοκαλιά.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ανεφέρθη στο θαυμαστό έργο του Αποστόλου Ανδρέου, αδελφού του Αποστόλου Πέτρου και Πρωτοκλήτου μαθητού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Όπως επεσήμανε, πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους Αγίους και Αποστόλους που η Εκκλησία μας προβάλλει ολόκληρη αυτή την περίοδο της τεσσαρακονθήμερης νηστείας των Χριστουγέννων, παρακινώντας μας να τον μιμηθούμε και ταυτόχρονα μας προετοιμάζει να υποδεχθούμε στις καρδιές μας τον Γεννηθέντα Κύριο.

    

Το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ομιλώντας σχετικώς με την Εορτή και ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να προστατεύει τον τόπο μας, την πατρίδα μας αλλά και την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου είναι ο ιδρυτής.

                   

Back to top button