Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέου Φινοκαλιά.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ανεφέρθη στο θαυμαστό έργο του Αποστόλου Ανδρέου, ενός από τους σπουδαιότερους Αγίους που η Εκκλησία μας προβάλλει ολόκληρη αυτή την περίοδο της τεσσαρακονθήμερης νηστείας των Χριστουγέννων, παρακινώντας μας να τους μιμηθούμε και ταυτόχρονα προετοιμάζοντάς μας με τον τρόπο αυτό να υποδεχθούμε στις καρδιές μας τον Γεννηθέντα Κύριο.

    

Στον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος υπεγράμμισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αποστόλου Ανδρέου, αδελφού του Αποστόλου Πέτρου, που τον ανέδειξαν σε μαθητή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Πρωτόκλητο μαθητή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: την ευλάβεια και την επίγνωση εκ πλευράς του Θελήματος του Θεού. Και ολοκληρώνοντας, επεσήμανε πως και εμείς σήμερα, ως ευλαβείς χριστιανοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον σκοπό για τον οποίο προσερχόμαστε στην Εκκλησία, ο οποίος είναι δεν είναι άλλος από την προσευχή προς τον Θεό για την σωτηρία μας.

  

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, πόλεως Αγίου Νικολάου.

    

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ομιλώντας σχετικώς με την Εορτή και ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να προστατεύει τον τόπο μας, την πατρίδα μας αλλά και την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου είναι ο ιδρυτής.

    

Back to top button