Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, επί τη Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου, Προστάτου της Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στον οικισμό Αγίας Πελαγίας.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ομίλησε για την ζωή και το έργο του τιμώμενου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, που ανήκε στη χορεία των εβδομήκοντα Αποστόλων, αναφερόμενος στο ανήσυχο και ισχυρό πνεύμα του, που τον ώθησε να περιδιαβεί όλες τις παραθαλάσσιες μεσογειακές πόλεις της εποχής του, μαθαίνοντας πολλές γλώσσες και παράλληλα σπουδάζοντας τις τέχνες του ιατρού και του ζωγράφου. Από το αξιοζήλευτο έργο του, ο Σεβασμιώτατος ξεχώρισε επίσης την πλήρη αφοσίωση και την αληθινή του πίστη στο πρόσωπο του Χριστού, καθώς και το ότι υπήρξε συνέκδημος και βοηθός του Αποστόλου Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου Του, το οποίο κήρυξε μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου στην Ιταλία, τη Δαλματία, την Αχαΐα και τη Θήβα.

    

Ο Σεβασμιώτατος περάτωσε την ομιλία του προτρέποντας τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Λουκά στην αληθινή πίστη και αφοσίωση του στον Θεό, αλλά και στον ιεραποστολικό του ζήλο, κυρίως όμως στην ελπίδα, την υπομονή και την αγάπη που είχε για όλους τους ανθρώπους, τους οποίους θεράπευε ψυχή τε και σώματι.

  

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος εκκλησιάσθηκε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Back to top button