Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου το εσπέρας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού, που ευρίσκεται σε όμορφο πανοραμικό σημείο πάνω από τις Βρύσες Μεραμβέλλου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη σε μερικά από τα θαυμαστά σημεία του Προφήτου Ηλιού, όπως αναφέφουν τα Αναγνώσματα του εσπερινού: πολλαπλασιάζει τη λιγοστή τροφή της χήρας γυναίκας που τον φιλοξενεί στην πόλη Σαρεπτά της Σιδωνίας και με προσευχή ανασταίνει το νεκρό παιδί της, προσεύχεται στον Θεό και λύνει την ανομβρία κατατροπώνοντας τους ψευδοπροφήτες του Βάαλ. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Προφήτης Ηλίας να μας χαρίζει από τον ζήλο του, την αγάπη και τη λατρεία του προς τον αληθινό Θεό, για να εφαρμόζουμε καθημερινά το θέλημά Του στη ζωή μας γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται ευάρεστες οι προσφορές μας και εισακούονται οι προσευχές μας.

 

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού, στην περιοχή της Αμμουδάρας Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ομίλησε σχετικώς με την Εορτή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως την σημερινή ημέρα τιμούμε έναν ένσαρκο Άγγελο, τον μεγαλώνυμο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, τον οποίο παρακαλούμε να διαβιβάσει τις αγωνίες, τα αμαρτήματα και τα αιτήματά μας προς τον Πανάγαθο Θεό, και να χαρίζει με τις πρεσβείες του ιλασμόν αμαρτιών και ψυχική και σωματική υγεία σε όλους.

Back to top button