Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

Το εσπέρας της Παρασκευής 19 Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στους Δυο Πρίνους.

    

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη σε μερικά από τα θαυμαστά σημεία του Προφήτου Ηλιού, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στα Εσπερινά Αναγνώσματα. Ο μεγαλώνυμος Προφήτης Ηλίας διά της ακλόνητης και σταθερής πίστης του προς τον αληθινό Θεό, πολλαπλασίασε την λιγοστή τροφή μιας χήρας γυναικός που τον φιλοξενούσε στα Σάρεπτα της Σιδωνίας και ανέστησε το νεκρό παιδί της, κατατρόπωσε δε την ειδωλολατρία των ψευδοπροφητών του Βάαλ.

       

Επεσήμανε δε πως ο Προφήτης Ηλίας, με την ανάληψή του εις τους ουρανούς, προτυπώνει και φανερώνει τους χριστιανούς των τελευταίων και εσχάτων χρόνων. «Γι᾽ αυτό και στις τοιχογραφίες τον απεικονίζουμε μέσα σε ένα σπήλαιο για να δείξουμε με τον τρόπο αυτό ότι οι χριστιανοί των τελευταίων χρόνων θα είναι απομονωμένοι και αποκομμένοι. Όμως λόγω της αληθινής πίστης τους προς τον Θεό δεν θα έχουν να φοβηθούν ούτε να στερηθούν τίποτα, αφού θα απολαμβάνουν των πλούσιων δωρεών του Πανάγαθου Θεού», σημείωσε.

  

Το Σάββατο 20 Ιουλίου το πρωί, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου.

    

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να ομοιάσουν στις αρετές και το φρόνημα του τιμώμενου Προφήτου Ηλιού, που με ιδιαίτερο ζήλο διατηρούσε: την βαθιά πίστη, την καθαρή καρδιά, την ταπεινότητα, την υπακοή και την ακατάληπτη προσευχή προς τον αληθινό Θεό.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης χειροθέτησε εις Αναγνώστην τον Κωνσταντίνο Μπρόκο, υιό του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Γεωργίου Μπρόκου και φοιτητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ηρακλείου, τιμώντας τον για την αδιάλειπτη ιεροψαλτική διακονία του στην Ενορία.

            

Back to top button