Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.

    

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο σεπτό πρόσωπο του χαρισματικού Ιεράρχου Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, τον οποίο η Αγία μας Εκκλησία τίμησε με το προσωνύμιο «Θεολόγος» και υπεγράμμισε: «Ο Άγιος Γρηγόριος είναι Τριαδικός Θεολόγος αφού κεντρική διδασκαλία σε κάθε του λόγο αποτελεί το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος, που είναι η ομολογία της αληθινής Πίστεως. Στη δική του θεολογία στηρίζεται ολόκληρη η Β’ Οικουμενική Σύνοδος κατά την οποία συμπληρώθηκαν τα τελευταία άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως, που αναφέρονται στο Άγιο Πνεύμα».

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος και οι πρώην Δήμαρχοι κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και Ιωάννης Μαστοράκης και εκκλησιάσθηκαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Λιμένος Χερσονήσου.

    

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας Πισκοπιανού επί τη ενάρξει του νέου ενιαυτού και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και σωτήρια για όλους.

    

Back to top button