Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ευτυχούς

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ευτυχούς, εντός του ξενοδοχείου Caldera στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του κτήτορος του ιερού ναού, Ευτυχίου Κρομμυδάκη.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην βιοτή του Αγίου Ευτυχίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, που έζησε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και υπήρξε μαθητής των μεγάλων Αποστόλων Ιωάννου του Θεολόγου και Παύλου. Επεσήμανε δε το σεβασμό και την ευλάβεια με την οποία αγκαλιάζουν τον εορτάζοντα Άγιο οι Κρητικοί, ιδιαιτέρως στην Δυτική Κρήτη όπου ευρίσκεται και ο πρώτος ναός που οικοδομήθηκε στην χάρη του, περιγράφοντας με παραστατικό τρόπο την θαυματουργική δράση του στο νησί.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και είθε να νιώσουμε όλοι την αληθινή ευτυχία στην ζωή μας, την χάρη δηλαδή του Τριαδικού Θεού.

Back to top button