Ενημέρωση

Η Εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου

Μετά από πρόσκληση του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη το διήμερο 18-19 Μαΐου στο Καστέλι Κισάμου, εξ αφορμής της πανηγύρεως του Αγίου ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ.

  

Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, έναν από τους αρχαιότερους ναούς της Ελλάδος που χρονολογείται στον 6ο μ.Χ. αιώνα που απετέλεσε έδρα διακονίας του τιμωμένου Επισκόπου Κισάμου Αγίου Μελχισεδέκ. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος και μετείχαν Ιερείς και πλήθος λαϊκοί εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

        

Στον λόγο του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο για την ευγενική του πρόσκληση να προΐσταται της πανηγύρεως στον ιερό αυτό χώρο της διακονίας του μεγάλου Αγίου ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ, άξιου συνεχιστή της χρυσής αλυσίδας των Αγίων και νεομαρτύρων της πίστεως μας. Και συνέδεσε την ορθόδοξη μαρτυρία του Αγίου με την διά της Γενοκτονίας ορθόδοξη μαρτυρία του Ποντιακού Ελληνισμού έναν αιώνα πριν, αλλά και με την πρόσφατη διά θανατώσεως μαρτυρία οκτώ μικρών παιδιών στη Συρία από φανατικούς ισλαμιστές. Εν συνεχεία, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην θεραπεία του παραλύτου χάρη στην βαθιά του ευγνωμοσύνη απέναντι στις θαυμαστές ευεργεσίες του Θεού.

     

Περατώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε: «Ο τόπος αυτός δεν φανερώνει μόνον το μεγαλείο και την αίγλη του παρελθόντος, αλλά μαρτυρεί την ταυτότητα μας και φωτίζει το μέλλον της ζωής και πορείας μας ως Γένος Ορθοδόξων. Η σταθερότητα μας εις τον λόγο του Θεού, όπως εκφράζεται μέσα από τα ιερά Ευαγγέλια και ο προσανατολισμός μας στην πορεία και τις αλήθειες αυτές είναι η μόνη ασφαλής οδός λύτρωσης, σωτήριας και ελευθερίας».

  

Back to top button